Politica de confidentialitate GDPR

1. Informatii generale

Confidentialitatea datelor tale cu caracter personal reprezinta una dintre preocuparile principale ale HORVAT C C PFA, in calitate de operator de date.

Site-ul revivit.ro (Site) este operat de Horvat C C PFA, cu sediul in str. Romul Ladea nr.27, bl.C1, ap.22, Cluj-Napoca, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul F12/1424/2017.

Acest document are rolul de a te informa cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal, in contextul utilizarii magazinului nostru online www.revivit.ro. Acest document este foarte important, pentru ca el explica de ce avem nevoie de anumite date cu caracter personal pentru a putea furniza anumite servicii, prin urmare te rugam sa il citesti cu atentie.

2. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Conform cerintelor Regulamentului General pentru Protectia Datelor GDPR - General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, Horvat C C PFA are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi. Horvat C C PFA este un Operator al datelor cu caracter personal pe care tu (persoana vizata) ni le transmiti.

Daca esti client al Site-ului, vom prelucra datele tale cu caracter personal, cum ar fi:

  • nume si prenume
  • telefon
  • adresa de e-mail
  • adresa de facturare
  • adresa de livrare
  • data nasterii, optional
  • date referitoare la modul in care utilizezi Site-ul, de exemplu comportamentul/preferintele/obisnuintele tale
  • orice alte categorii de date pe care le furnizezi in mod direct in contextul crearii contului de utilizator, in contextul plasarii unei comenzi prin intermediul Site-ului sau in orice alt mod care rezulta din utilizarea Site-ului.

Daca pentru a-ti crea cont de utilizator pe Site, utilizezi contul tau de Facebook, Horvat C C PFA va prelucra urmatoarele date publice de profil afisate de aplicatia respectiva:

  • nume utilizator
  • adresa de e-mail.

Daca esti vizitator al Site-ului, vom prelucra datele tale cu caracter personal pe care le furnizezi in mod direct in contextul utilizarii Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizezi in cadrul sectiunii de contact, in masura in care ne contactezi in acest fel.

3. Scopurile si temeiurile prelucrarii

Daca esti client al Site-ului, avem nevoie de datele tale cu caracter personal cu urmatoarele scopuri:

  • pentru desfasurarea relatiei contractuale dintre tine si Horvat C C PFA, respectiv pentru preluarea, confirmarea, facturarea si livrarea comenzii plasate pe Site, informarea ta asupra starii comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor tale in acest scop are la baza contractul incheiat intre tine si Horvat C C PFA definit în cuprinsul sectiunii Termeni si Conditii. Furnizarea datelor tale cu caracter personal este necesara pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii raporturilor contractuale dintre tine si Horvat C C PFA.

  • pentru indeplinirea obligatiilor legale in contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligatiilor in materie fiscala, precum si in materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop se face in baza unor obligatii legale. Furnizarea datelor tale in acest scop este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea Horvat C C PFA de a respecta obligatiile legale care ii revin si deci imposibilitatea de a-ti oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

  • pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms) de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de Horvat C C PFA, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la baza consimtamantul tau, daca alegi sa-l furnizezi. Iti poti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin bifarea casutei corespunzatoare, respectiv Aboneaza-te la newsletter! de la momentul crearii contului, sau ulterior crearii contului, in sectiunea Newsletter de pe Site sau in sectiunea Contul meu, Actualizare cont. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale poti folosi optiunea de dezabonare de la finalul fiecarui e-mail/ sms continand comunicari comerciale. In plus, poti sa te dezabonezi prin accesarea sectiunii Contul meu, Actualizare cont sau contactând-ne prin email sau telefon. In cazul in care este vorba despre produse si servicii similare pe care le-ai achizitionat deja de la noi de pe Site, suntem indreptatiti sa iti trimitem comunicari comerciale, dar vom continua, in permanenta, sa-ti oferim posibilitatea de a te dezabona de la acel gen de comunicari, printr-o optiune usor de folosit (retragere consimtamant) in orice moment, fie in comunicarea insasi, fie contactand-ne prin email sau telefon.

  • in scopul efectuarii diverselor analize, raportari privind modul de functionare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal, in vederea imbunatatirii experientei oferite pe Site. Informatiile despre care vorbim pot include IP-ul dispozitivului de pe care ne vizitezi, regiunea sau localizarea generala de unde accesezi Site-ul, precum si tipul de browser, sistem de operare ori de dispozitiv de pe care ne accesezi. In plus, se colecteaza si un istoric al paginilor pe care le accesezi. De asemenea, colectam informatii demografice statistice care ne ajuta sa identificam preferintele vizitatorilor. Site-ul revivit.ro foloseste cookie-uri, despre care poti citi in sectiunea Politica de Cookies.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la baza interesul legitim al Horvat C C PFA de a imbunatati permanent experienta clientilor pe Site, de a observa in ce masura paginile Site-ului corespund nevoilor de afisare ale dispozitivului tau particular, pentru a diagnostica eventuale probleme pe care le au serverele noastre atunci cand livreaza pagini catre anumite tipuri de dispozitive, pentru a analiza tendinte, a observa modul in care utilizatorii pot naviga mai bine in paginile noastre.

Daca esti vizitator al Site-ului, avem nevoie de datele tale cu caracter personal cu urmatoarele scopuri:

  • pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms), de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de Horvat C C PFA, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la baza consimtamantul tau, daca alegi sa-l furnizezi. Iti poti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin completarea numelui si adresei de email si bifarea casutei Ma abonez din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale poti folosi opţiunea de dezabonare de la finalul fiecarui e-mail/ sms continand comunicari comerciale.

  • pentru rezolvarea plangerilor, reclamatiilor si pentru a monitoriza traficul si a imbunatati experienta ta pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la baza interesul legitim al Horvat C C PFA de a asigura functionarea corecta a Site-ului, precum si pentru a imbunatati permanent experienta vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, intrebari sau reclamatii.  

4. Durata pentru care iti prelucram datele

Ca principiu, Horvat C C PFA va prelucra datele tale cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

In cazul in care esti client, vom prelucra datele tale pe intreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform obligatiilor legale care revin in sarcina Horvat C C PFA (de ex., documentele justificative financiar-contabile vor fi pastrate 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite, conform termenelor prevazute de lege).

Daca iti retragi consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, Horvat C C PFA va inceta prelucrarea datelor tale cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de Horvat C C PFA pe baza consimtamantului exprimat de catre tine inainte de retragerea acestuia.  

5. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, Horvat C C PFA poate dezvalui datele tale catre parteneri, catre terte persoane sau entitati care ne sprijina in desfasurarea activitatii prin intermediul Site-ului (de exemplu: companiile implicate in functionarea site-ului nostru web, furnizori ai sistemelor tehnologiei informatiei si de securitate cibernetica, firme de curierat, agentii de marketing, firme de contabilitate, consultanti externi, alti furnizori de servicii, etc.), ori catre autoritatile publice centrale/locale, in urmatoarele cazuri:

  • pentru administrarea Site-ului;
  • in situatiile in care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii la diverse campanii promotionale organizate de catre Horvat C C PFA prin intermediul Site-ului;
  • pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea Site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege;
  • daca acest lucru este justificat in scopul de a ne proteja impotriva fraudelor, a ne apara drepturile sau proprietatea;
  • de asemenea, este posibil sa fie necesar sa dezvaluim informatiile tale pentru a ne conforma obligatiei legale de a raspunde unor cereri ale autoritatilor. Datele tale cu caracter personal vor fi comunicate doar atunci cand consideram, cu buna credinta, ca avem obligatia de a face acest lucru in conformitate cu legea.

Informatiile solicitate in cazul platilor online intra sub incidenta conditiilor de utilizare a procesatorilor de plati. Horvat C C PFA nu va solicita si nu va stoca nici un detaliu referitor la cardul tau.

Orice terte parti catre care dezvaluim informatiile tale personale in conformitate cu cele de mai sus sunt limitate (prin lege si prin contract) in capacitatea lor de a utiliza informatiile tale personale doar in scopurile specific identificate de noi. Vom asigura intotdeauna ca orice terte parti catre care dezvaluim informatiile tale personale sunt supuse obligatiilor de confidentialitate si de securitate in conformitate cu contractele semnate cu ei si cu legile aplicabile. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci cand dezvaluirea nu este decizia noastra.

Cu exceptia situatiilor detaliate in mod expres mai sus, niciodata nu vom dezvalui, nu vom vinde sau nu vom inchiria informațiile tale personale unei terte parti fara a te notifica si, daca este cazul, fara a obtine consimtamantul tau. De asemenea, vom lua masurile adecvate pentru a te asigura ca datele tale personale sunt prelucrate, securizate si transferate in conformitate cu legislatia in vigoare.  

6. Drepturile de care beneficiezi

In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoana vizata, beneficiezi de urmatoarele drepturi:

  1. Dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitătile de prelucrare efectuate de catre Horvat C C PFA, conform celor descrise in prezentul document.
  2. Dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea noastra ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la alte informatii utile.
  3. Dreptul la rectificarea datelor, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, de catre Horvat C C PFA a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete.
  4. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”), iti permite sa obtii din partea noastra stergerea datelor cu caracter personal care te privesc, fara intarzieri nejustificate. Exista, totusi, si exceptii de la aceasta regula, cum ar fi datele care sunt prelucrate pentru a oferi publicului dreptul la informare, datele care sunt prelucrate in scopuri statistice ori de arhivare, datele care sunt prelucrate pentru indeplinirea unei obligatii legale ori cele pe care le prelucram pentru constatarea sau apararea unui drept in instanta. Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, Horvat C C PFA sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice.
  1. Dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care:
  • persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
  • prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
  • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau
  • persoana vizata s-a opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.

Rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal sau restrictionarea prelucrarii va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate. De asemenea, persoana vizata va fi informata cu privire la destinatarii  respectivi  daca  persoana vizata solicita acest lucru.

  1. Dreptul la portabilitatea datelor, respectiv
  • dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc și pe care ni le-ai furnizat (si pe care le prelucram in temeiul unui contract ori in temeiul consimtamantului tau, prin mijloace automate)  intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, si dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea noastra,  precum si
  • dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre noi catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege si acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

7. Dreptul la opozitie – in orice moment, persoana vizata are dreptul de a se opune, din motive legate de situatia particulara in care se afla, prelucrarii datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv crearii de profiluri. In astfel de cazuri, Horvat C C PFA nu mai prelucreaza datele cu caracter personal, cu exceptia cazului in care demonstreaza ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanei vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment prelucrarii in acest scop a datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv crearii de profiluri, in masura in care este legata de marketingul direct respectiv. De exemplu, in toate newsletterele care provin de la revivit.ro (indiferent ca vorbim despre newsletttere care ofera doar informare sau newslettere care promoveaza servicii sau produse revivit.ro) vei avea intotdeauna posibilitatea sa te dezabonezi. Oferim aceasta posibilitate in absolut toate situatiile, indiferent ca legea ne obliga sau nu la aceasta (nu toate mailurile de la noi sunt considerate a fi marketing direct), pentru ca ni se pare important ca interactiunea ta cu noi  sa existe doar atata timp cat ti-o doresti.  

  1. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. Horvat C C PFA nu realizeaza astfel de profilari care sa fie urmate de decizii automatizate cu efect juridic sau similar semnificativ pentru persoana vizata. La momentul la care vom realiza astfel de profilari, te vom anunta si vom modifica prezentul document.
  2. Dreptul de a te adresa Autoritătii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, telefon +40.318.059.211/+40.318.059.212, email anspdcp@dataprotection.ro, in masura in care consideri necesar.

7. Exercitarea drepturilor legale

In vederea exercitarii dreptului de informare, acces, rectificare, restrictionare, stergere, opozitie si/sau portare a datelor cu caracter personal, iti punem la dispozitie doua modalitati:

1. Un modul online securizat Vizualizare cont, asociat contului tau, ce contine mecanisme de verificare a identitatii tale in sistemul nostru de referinta. Poti verifica datele tale aici: https://www.revivit.ro/profile

2. In situatia in care nu ai un cont si nu doresti sa creezi unul sau nu ai reusit sa utilizezi instrumentele puse la dispozitie in site dupa autentificarea ta sau autentificarea ta a esuat, poti trimite o solicitare scrisa, care sa includa o descriere detaliata si clara a dreptului pe care doresti sa-l exerciti referitor la protectia datelor personale, la adresa de email contact@revivit.ro

Vom incerca sa raspundem la solicitarea ta in termen de 30 de zile, putand prelungi acest termen din motive specifice, legate de complexitatea cererii tale. In toate cazurile, daca aceasta perioada este extinsa, te vom informa despre termenul de prelungire si despre motivele care au condus la aceasta.

In anumite situatii, este posibil sa nu-ti putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorita dispozitiilor legale. Daca refuzam cererea ta de acces, te vom informa despre motivul refuzului.

In unele cazuri, este posibil sa nu putem cauta datele tale personale datorita identificatorilor pe care ii furnizezi in solicitarea ta. In astfel de cazuri, in care nu te putem identifica ca persoana vizata, nu suntem in masura sa ne conformam solicitarii tale de a-ti executa drepturile legale descrise in aceasta sectiune, cu exceptia cazului in care ne furnizezi informatii suplimentare care sa ne permita identificarea. Te vom informa si iti vom oferi posibilitatea de a ne transmite astfel de detalii suplimentare.  

8. Securitate

Horvat C C PFA se angajeaza sa protejeze datele tale personale impotriva pierderii, utilizarii incorecte, divulgarii, modificarii, indisponibilitatii, accesului neautorizat si distrugerii si ia toate masurile de precautie rezonabile pentru a proteja confidentialitatea acestor date, inclusiv prin utilizarea unor masuri care includ controlul accesului fizic la sediul nostru, utilizarea de criptare, parole pentru accesul la sistemele noastre, utilizarea certificatelor de securitate de tip SSL, pentru criptarea datelor in tranzit, etc.

Desi depunem toate eforturile pentru a proteja datele personale pe care ni le furnizezi, totusi transmiterea de informatii intre tine si noi, pe internet, nu este complet sigura (e posibil ca terminalul de pe care scrii sa fie monitorizat de terti, spre exemplu, fara ca noi sa putem face nimic in aceasta privinta). Prin urmare, nu putem garanta securitatea informatiilor tale personale transmise prin intermediul internetului. Intelegi, deci, ca orice astfel de transmisie este pe propriul tau risc. Odata ce primim datele personale, vom folosi proceduri stricte si caracteristici de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acestea.  

9. Schimbari in prezentul document

Ne rezervam dreptul sa modificam practicile noastre de confidentialitate si sa actualizam si sa efectuam modificari la acest document in orice moment. Din acest motiv, te incurajam sa il consulti periodic.  

10. Informatii de contact

Te rugam sa ne adresezi intrebarile tale cu privire la protectia datelor si orice solicitari in exercitarea drepturilor tale legale la urmatoarele date de contact:

Email: contact@revivit.ro

Telefon / WhatsApp: 0744926022

Website: https://www.revivit.ro/

Adresa: str. Romul Ladea nr.27, bl.C1, ap.22, Cluj-Napoca

Vom investiga si incerca sa rezolvam orice cerere sau plangere cu privire la utilizarea sau dezvaluirea informatiilor tale personale. Daca nu esti multumit de raspunsul nostru, te poti adresa Autoritătii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Poți gasi mai multe informatii aici: https://www.dataprotection.ro/?page=procedura_plangerilor  


Ultima actualizare: 14.07.2020